Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محور اصلی روز جهانی آب در سال ۲۰۲۲ به سفره‌های آب زیر زمینی اختصاص یافته است که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد ۹۷ درصد از کل آب شیرین در دسترس برای ساکنان کره زمین را تشکیل می‌دهند.

پمپاژ آب شیرین از این سفره‌های زیرزمینی در مناطق مختلف همواره محل چالش و بحث بوده و اغلب از مقررات و قوانینی خاص پیروی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مناطق به دلیل پیامدهای زیست محیطی از پمپاژ آب‌های زیرزمینی پرهیز می‌کنند در حالی که در برخی دیگر از مناطق، این نوع برداشت از سفره‌های زیر زمینی برای مقابله با کمبود آبِ در دسترس جهت مقاصد کشاورزی اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد.

اهمیت آب شیرین
روز جهانی آب که از سال ۱۹۹۳ تاکنون همواره از سوی سازمان ملل متحد گرامی داشته می‌شود ناظر بر اهمیت آب شیرین به عنوان مایه حیات و زندگی است.

در این روز سعی بر این است که بر اهمیت آب شیرین تاکید شود و همزمان نسبت به وضعیت بسیار بد و دشواری که بیش از دو میلیارد نفر از ساکنان کره زمین به جهت نداشتن دسترسی به آب سالم با آن مواجه هستند، اطلاع رسانی صورت گیرد.

هدف دیگر از یادآوری روز جهانی آب برانگیختن حساسیت‌ها برای پیشبرد اقدام‌های موثر در جهت مقابله با بحران جهانی آب عنوان شده است.

بر اساس هشدار سازمان ملل متحد هم اکنون از هر سه نفر یک نفر در جهان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم است. در این گزارش آمده است که تا سال ۲۰۲۵ نیمی از جمعیت جهان در مناطقی زندگی خواهند کرد که در آن دسترسی به آب بسیار دشوار است.

سازمان ملل متحد در گزارش خود یکی از اهداف روز جهانی آب را حمایت از تحقق هدف ششم برنامه توسعه پایدار عنوان کرده که پیش‌تر در قالب شعار «آب پاک و بهداشت برای همه تا سال ۲۰۳۰» مطرح شده بود.

آب‌های زیرزمینی، منبعی نامرئی با تاثیر قابل رویت
تمرکز اصلی برنامه‌های امسال سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی آب بر آب‌های زیرزمینی گذاشته شده و از آن به عنوان منبعی نامرئی از آنچه تاثیری بزرگ و قابل رویت در حیات و زندگی دارد، یاد شده است.

آب‌های زیرزمینی در سفره‌های زیر زمینی یافت می‌شوند که اغلب در رسوبات سخت نشده مانند آبرفت‌ها و مخروط افکنه‌ها که متشکل از شن، ماسه و ریگ است، تشکیل می شوند.

ذخایر زیرزمینی معمولا با نفوذ آب حاصل از بارش باران و برف به درون زمین تکمیل می‌شود و همچنین منبعی برای تغذیه چشمه‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به شمار می‌روند.

پمپاژ و استخراج آب‌های زیرزمینی از چاه‌های عمیق معمولا برای مصارف کشاورزی، شهری و صنعتی صورت می‌گیرد.

در گزارش سازمان ملل متحد تاکید شده است که زندگی بدون آب‌های زیرزمینی امکان پذیر نخواهد بود. در این خصوص بویژه به مناطق خشک در سراسر جهان اشاره شده که کاملاً به سفره‌های آب‌های زیرزمینی وابسته هستند.

در این گزارش همچنین یادآوری شده است که آب‌های زیرزمینی بیشترین بخش از آب مورد استفاده ما را برای مصارف روز مزه و بهداشت تامین می کنند و سهم بزرگی در فرآیندهای تولید صنعتی و غذایی دارند.

آب‌های زیر زمینی همچنین بر اساس تحقیقات به عمل آمده از سوی کارشناسان سازمان ملل متحد برای عملکرد سالم اکوسیستم هایی مانند تالاب‌ها و رودخانه‌ها بسیار مهم هستند.

کارشناسان سازمان ملل در گزارشی که به روز جهانی آب اختصاص یافته خواستار محافظت از سفره‌ها و آب‌های زیر زمینی در برابر بهره‌برداری‌های غیرضروری و غیرمعمول و نیز آلودگی‌هایی شده‌اند که در حال حاضر این منابع حیاتی تامین آب شیرین را تهدید می‌کند.

سازمان ملل متحد در انتهای گزارش خود آورده است که اکتشاف، حفاظت و استفاده پایدار از آب‌های زیرزمینی برای بقا و سازگاری با تغییرات آب و هوایی و رفع نیازهای جمعیتِ حال حاضر و رو به رشد جهان ضروری است.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سازمان ملل روز جهانی آب آب زیر زمینی سازمان ملل متحد آب های زیرزمینی زیر زمینی روز جهانی آب آب های زیر آب شیرین سفره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنانی اعلام کرد که پس از گذشت نزدیک به ۷ ماه از رخ‌دادهای هفتم اکتبر سال گذشته میلادی وضعیت ساکنان غزه روز به روز بدتر می‌شود.

گوترش گفت: از کابینه اسراییل و سران حماس می‌خواهم که به توافقی برای آتش‌بس و آزادی اسیران دست پیدا کنند. از کشورهای هم‌پیمان اسراییل می‌خواهم که اسراییل را به عدم عملیات نظامی زمینی در رفح قانع کنند.

وی ادامه داد: حمله به رفح تاثیرات ویرانگری روی فلسطینیان در غزه و پیامدهای خطرناکی در کرانه باختری و تمامی منطقه دارد.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: حمله به کاروان‌ها و تاسیسات بشردوستانه و افراد نیازمند مجاز نیست. از کابینه اسراییل می‌خواهم که روند ورود کمک‌ها به غزه را تسریع ببخشد و امنیت کاروان‌های همراه آن از جمله آنروا را تامین کند.

گوترش ادامه داد: مهم است که تحقیقاتی مستقل در خصوص گورهای جمعی تازه یافته‌شده در غزه صورت بگیرد. جنگ، نظام بهداشتی غزه را ویران کرده است و برخی بیمارستان‌های این باریکه اکنون به گورستان شباهت دارند.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: طرحی برای اجرای توصیه‌های گزارش مستقل آماده‌شده درباره آنروا وجود دارد. از کشورهای عضو و طرف‌های کمک‌کننده می‌خواهم که تامین مالی لازم برای تداوم کار آنروا را انجام بدهند.

گوترش در پایان مدعی شد: ما به اقدام برای دستیابی به راه حلی بر پایه پایان اشغالگری و تاسیس کشور قابل زندگی فلسطین پایبندیم.

کد خبر 6093581

دیگر خبرها

  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • خواهان بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در سازمان ملل هستیم
  • اهمیت کادرسازی و تربیت نیروهای متخصص در آموزش و پرورش
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند