Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای صالحی گفت: برخی افراد با روش‌های غلط مانند حفر چاه کشاورزی آب  سفره های زیر زمینی را هدر می دهند و با پمپ‌های دائم در حال مصرف آب برای محیط کشاورزی شان هستند، در صورتی که با استفاده از فناوری و آبریزی قطره ای برای محصولات کشاورزی این سفره های زیر زمینی خشک نمی شوند.

بیشتر بخوانید

 برق و آب مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با رعایت الگوی مصرف رایگان است

مظور از آب‌های استراتژیک آب های زیر زمینی است که طی سالیان طولانی در خاک نفوذ کرده اند و سفره‌های آب زیر زمینی را ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تشکیل سفره‌های آب زیر زمینی ده یا صد ها سال زمان نیاز است، تفسیر آب های زیر زمینی پشتیبانی است یعنی در زمان کمبود آب باید به این سفره ها رجوع کنیم .

به گفته صالحی ایرانی‌ها طی ۱۰ سال گذشته ۳۰۰ سفره زیر زمینی را در اثر بی توجهی مخصوصا در حوزه کشاورزی از بین برده اند. برای تولید یک کیلوگرم هندوانه در ایران بیش از ..۲ لیتر آب مصرف می‌شود با‌ این وجود ما هندوانه را به کشورهای دیگر  صادر می‌کنیم، یعنی برای هر کیلو تولید هندوانه  ..۲ لیتر آب صادر می‌کنیم.

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: آب رودخانه‌ها نیز به عنوان آب شیرین برای پشتیبانی است، البته نباید نقش آب شرین کن‌ها را نادیده بگیریم و این آب شیرین کن‌ها قسمتی از تامین  استراتژی آب در آینده هستند.

عواملی همچون کاهش سرانه منابع آبی تجدید شونده، رشد جمعیت، گسترش صنعت، و نیز تغییر شرایط آب و هوایی، منجر به افزایش رشد تقاضای آب نسبت به رشد جمعیت شده و منابع آبی جوابگوی نیاز بشر نیست، که این امر باعث رخداد یک بحران در سطح جهان شده ، یکی از راهکارهایی که کشورهای به سمت آن در حال حرکت هستند، اکتشاف و استفاده از آب های غیر متعارف همچون آب های فسیلی برای مصارف  است، از این آب ها به عنوان آب های استراتژیک تعبیر می شود.

هماهنگی سیاستگذاری ها در زمینه تامین، توزیع و مصرف آب، مطابق ماده (١٠) قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی - مصوب ١٣٧٩ - با شورای عالی آب خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آب های استراتژیک ذخایر زیر زمینی منابع آبی زیر زمینی سفره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی