Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های غرب استان تهران گفت: خطر فرونشست در شهریار جدی است اما با تغذیه مصنوعی سفره آب‌های زیرزمینی توسط رودخانه‌هایی که از سطح شهرستان عبور می‌کند می‌توان از خطرات این پدیده کاست. - اخبار استانها -

یحیی روستایی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در استان تهران، با اشاره به وقوع سیلاب‌ها، تغییر بارش‌ها، کم‌آبی‌ و پدیده فرونشست که در شهرستان‌های غرب استان بیشتر با آن مواجه هستیم اظهار داشت: بارش‌ها درگذشته بیشتر به‌صورت برف در دامنه‌ها بود و بر اثر تغییر اقلیم به شکل باران و رگبار شده و حجم بالایی از آب را در مدت زمان کوتاه وارد حوزه آبخیز می‌‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شهرستان‌های غرب استان تهران از دامنه جنوبی البرز حجم زیادی از آب وارد شهرستان‌هایی مانند شهرقدس، شهریار، اسلامشهر و رباط کریم می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های غرب استان تهران ادامه داد: درگذشته در شهر تهران بسیاری از اراضی دارای باغ و درخت بود اما در حال حاضر آسفالت، بتن و سیمان جای آن را گرفته و نفوذپذیری آب کاهش یافته و باعث شده بارش‌های بارانی پرحجم در زمان کوتاه به سرعت سیلابی شده و خسارت‌هایی وارد می‌کند و این را می‌طلبد که رودخانه‌هایی که از شهرستان‌ها می‌گذرد مانند رودخانه کرج که به چندین شاخه تقسیم می‌شود توسط وزارت نیرو ساماندهی و حریم و بستر آن‌ها حفظ شود.

روستایی بیان کرد: با عملیات آبخیزداری بیولوژیکی مانند پوشش گیاهی در دامنه‌های بالادست و یا مکانیکی با ایجاد سدهای کوچک‌تر در مسیر آبراه‌ها و تأخیر ورود آب می‌توان از بروز خسارت جلوگیری کرد.

وی با اشاره به فرونشست‌های غرب استان ابراز داشت: فرونشست‌ها می‌تواند نقطه‌ای مانند نشست چاه یا قنات و یا گسترده باشد و این مسئله با توجه به تراکم بالای جمعیتی در منطقه و چاه‌های مجاز و غیرمجاز عمیق آب احداث‌شده موجب شده سطح آب‌ سفره‌های زیرزمینی دشت‌های غرب، جنوب و جنوب غرب تهران تا 180 الی 200 متر در برخی نقاط کاهش یابد.

موفقیت طرح تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی در ری/ احداث سدهای خاکی در مسیر رودها موجب کاهش خطرات فرونشست می‌شود"فرونشست زمین" مرموزترین و پیچیده‌ترین مخاطره طبیعی کشورمان است!/ مناطق مسکونی در خطر تخریب جدی"فرونشست زمین" ایران را می‌بلعد!/ از 609 دشت کشور 400 دشت در وضعیت بحرانی!

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های غرب استان تهران ادامه داد: این میزان کاهش موجب شده خلل و فرج خاک که قبلاً با آب پر می‌شد و آب زیرزمینی را نگهداری می‌کرد، از بین رفته و دشت به‌آرامی فرونشست داشته و در بعضی نقاط مانند نواحی از اتوبان آزادگان تا 30 سانتی‌متر سطح زمین به پایین رفته است.

روستایی خاطرنشان کرد: شهرستان‌های غرب استان مانند شهریار، بخشی از بهارستان و اسلامشهر جزو نقاط پرخطر هستند و سطح آب زیرزمینی به دلیل برداشت غیرمجاز و خشکسالی‌ها پایین‌تر رفته و آب از دست رفته جبران نشده و فرونشست بیشتری نسبت به شرق، جنوب و جنوب شرق اتفاق افتاده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های غرب استان تهران با بیان اینکه فرونشست‌هایی در ورامین نیز گزارش شده اما میزان خطر در شهریار بیشتر است و حدود 20 تا 30 سانتی‌متر در سال است خاطرنشان کرد: با استفاده از راهکارهایی مانند تغذیه مصنوعی سفره آب‌های زیرزمینی توسط رودخانه‌هایی که از سطح شهرستان عبور می‌کنند و می‌توان خطر فرونشست زمین را ‌جبران کرد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۶۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات رانندگی به خصوص تخلفات ساکن خبر داد و گفت: پلیس راهور در فاز نخست از این ظرفیت برای برخورد با تخلفات ساکن استفاده خواهد کرد.

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد:‌ از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد. 

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این سرهنگ احسان مومنی،معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • پیش‌بینی‌های ناامیدکننده فروش آیفون در چین
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان