Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:41:37 GMT

رییس منابع آب: ابرکوه، آبی برای آبیاری سنتی ندارد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۱۰۷۸

رییس منابع آب: ابرکوه، آبی برای آبیاری سنتی ندارد

سیدعلی مشکات روز یکشنبه در حاشیه برگزاری میز خدمت در راستای رسیدگی به دغدغه های کشاورزان به خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی سالانه ۳۴ سانتیمتر از سطح آب سفره های زیرزمینی ابرکوه کاهش می یابد.

وی با بیان وضعیت بحرانی منابع آبی شهرستان ابرکوه ، اظهار کرد: آبخوان ها به شدت رو به خطر است و حفظ این منابع، مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران را طلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با بیان اینکه مهمترین اصل برای پایداری منابع آبی این شهرستان  به صفر رساندن اُفت سفره‌های زیرزمینی است،  تصریح کرد: آنچه تاکنون به سفره های آب زیرزمینی خسارت وارد کرده، به سختی قابل جبران است.

مشکات تصریح کرد: تحویل حجمی آب و نصب ابزار اندازه‌گیری روی همه چاه‌های در چارچوب همین برنامه در حال انجام است و امیدواریم با این برنامه‌ریزی تا سال ۱۴۰۵ بتوانیم افت را در سفره های زیرزمینی ابرکوه صفر کنیم.

رئیس امور آب ابرکوه تصریح کرد: کشاورزان با برداشت غیرمجاز آب باعث شوری آب در برخی چاه های کشاورزی، افزایش عمق برداشت و ایجاد فروچاله‌ها شده اند.

وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ مورد فروچاله و فرونشست‌ زمین‌ در ابرکوه خاطر نشان کرد: فروچاله ها در ابرکوه نگران کننده است و باید کشاورزان در مدیریت برداشت آب و حفاظت از این سرمایه ملی نسبت به سال های گذشته بیشتر تلاش کنند.

وی تصریح کرد: کاهش آب سفره های زیرزمینی خطرهایی مانند فرونشست زمین، فروچاله ها، کاهش حجم آب شیرین و شوری منابع را در پی دارد و هم اکنون علاوه بر این مشکلات آبدهی بیشتر چاه ها نسبت به گذشته کم و روز به روز از دبی چاه ها کاسته می‌شود.

دبیر شورای حفاظت منابع آب ابرکوه با توجه به کاهش بارندگی سال آبی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰، تداوم حدود ۲۶ سال پدیده خشکسالی و افت سطح آب‌های زیرزمینی از کشاورزان و بهره برداران خواست که به دلیل بحرانی بودن وضعیت منابع آبی این شهرستان ، برداشت این ماده حیاتی را بیشتر مدیریت کنند.

وی اظهارکرد: آبخوان های منطقه به دلیل کاهش نزولات جوی در معرض خطر قرار دارد و برای حفظ این منابع مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران ضروری است.

این مسئول ادامه داد: طرح  خاموشی چاه های کشاورزی با اجرای ۳۰ روزه در سال ۱۳۹۵،  ۴۵ روزه در سال ۱۳۹۶، ۶۰ روزه در سال ۱۳۹۷ اجرا شد و  برای تنوع کشت محصولات کشاورزی ، این طرح به صورت تحویل حجمی آب در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت .

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها آبیاری خشکسالی ابرکوه اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آبیاری خشکسالی ابرکوه آبیاری خشکسالی ابرکوه اراضی کشاورزی سفره های زیرزمینی منابع آب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا و مرمت قنات مدوئیه

به خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جلسه بررسی مشکلات قنات مدوئیه باحضور محمدی معاون سیاسی وامنیتی فرماندار، هوشمند مدیر و دهقان مسئول آب وخاک جهاد کشاورزی در مسجد عزیز آباد، برگزارشد.   دراین نشست که کشاورزان ونمایندگان قنات نیز حضور داشتند، راهکار‌هایی درخصوص پیشکار کنی، خرابه کشی، ریزش برداری این قنات ارائه گردید وتمهیداتی به منظور احیا ومرمت آن نیز اندیشیده شد.   گفتنی است طول این قنات۵۰۰۰متر می‌باشد، که ۴۰۰نفر بهره برداربه صورت مستقیم از آن استفاده می‌کنند که باتوجه به محدودیت منابع آبی در شهرستان، بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش بهره‌وری از طریق ارتقای راندمان آبیاری، کاهش هدر رفت آب، اصلاح روش‎‎های آبیاری و استفاده از گیاهان کم آبخواه در الگو و ترکیب کشت، دارای اهمیت ویژه‎‎ای است.

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان