Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محسن لطیفی در جمع مدیران صنعت آب و برق استان و معاونین مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان با اشاره به شرایط اقلیمی کشور اظهار کرد: با توجه به کمبود شدید آب و از سوی دیگر لزوم صرفه جویی در مصرف برق، با استفاده از ظرفیت های فرهنگی می توان زمینه ساز هدایت جامعه به سوی اصلاح الگوی مصرف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان افزود: به منظور ایجاد باور ملی و افزایش آگاهی در زمینه مصرف هوشمندانه و رعایت کامل اصل صرفه جویی باید تدابیر ویژه‌ای در مدیریت مصرف مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: افزایش آگاهی عمومی و ایجاد انگیزه و علاقه‌مندی برای مدیریت مصرف آب و برق محورهایی هستند که رسانه‌ می‌تواند پیرامون آنها اطلاع‌رسانی کند و مردم را از مشکلاتی که در اثر مصرف بی‌رویه با آن دست به گریبان می‌شوند، بیشتر آگاه کند، در واقع مصرف‌کنندگان می‌دانند که تلاش امروز آنان برای رفاه بیشتر فرزندانشان و حفظ منابع آب و برق برای آیندگان است.
لطیفی با تاکید بر نقش بسزای آموزه‌های دینی در حوزه صرفه جویی انرژی ادامه داد: رسانه ملی می‌تواند با معرفی بیش از پیش سیره ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین، در آگاه‌سازی مردم از تأثیر نامطلوب مصرف بی‌رویه انرژِی در زندگی کنونی و سرنوشت نسل‌های آینده نقش موثری ایفا کند.
رئیس رسانه استانی آموزش لزوم کشت جایگزین، آبیاری نوین، آگاه‌سازی از طریق تماس مستقیم و رودر رو و استفاده از ظرفیت نهادهای آموزشی و علماء دینی را در این خصوص مهم ارزیابی کرد. 
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان بر آمادگی کامل رسانه استانی در مورد برنامه سازی با مشارکت نهادهای ذیربط با موضوع صرفه جویی و مصرف بهینه انرژی تاکید کرد.
رئیس شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان زنجان نیز در این جلسه ضمن تقدیر از انعکاس برنامه‌ها و مشکلات این صنعت از طریق رسانه استانی تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید بارش‌ها در استان زنجان و به دنبال آن کمبود تولید در نیروگاه‌های برق آبی و افزایش دمای هوا باید برنامه‌های مدونی طراحی شود تا در صورت همکاری همگانی به سلامت از پیک بار تابستان ۱۴۰۱ عبور کنیم.
علیرضا جز قاسمی با بیان اینکه ضروری است تا با ارائه طرح‌های مدون و کاربردی نسبت به اجرای برنامه‌های تدوین شده با حساسیت بالا اقدام شود، گفت: همکاری بین بخشی دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی در کاهش حداکثری مصرف انرژی در فضاهای اداری ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب زنجان با بیان اینکه خشکسالی همچنان ادامه دارد، افزود: میزان بارندگی‌ها در استان زنجان نسبت به بلند مدت کاهش داشته است و این نشان می‌دهد با لحاظ شرایط کلی و وضعیت بارندگی ها در استان، امسال تابستان سختی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در کوتاه مدت منابع جدیدی برای تامین آب آشامیدنی در استان زنجان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۷۵ درصد از آب آشامیدنی در این استان از طریق سفره های آب زیر زمینی و ۲۵ درصد نیز از آب های سطحی تامین می شود.
جزء قاسمی ادامه داد: اصلاح فرهنگ مصرف وتبلیغ آن از طریق صدا و سیما، راه برون رفت از شرایط فعلی در روستاها بوده و وقت آن فرا رسیده است تا روستائیان مصارف غیر ضرور همچون مصرف آب شرب برای آبیاری باغ و باغچه و احشام را متوقف کنند.  
خلجی، مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان هم در این جلسه به میزان برق مصرفی در استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه به لحاظ نوع مصرف انرژی برق، زنجان استانی صنعتی محسوب می شود به گونه‌ای که ۵۲ برق مصرفی استان در بخش صنعتی، ۲۰ درصد کشاورزی و ۱۷ درصد خانگی، تجاری و عمومی است.

وی با بیان اینکه شاهد رشد مصرف برق در پیک بار برق منطقه‌ای زنجان خواهیم بود،اظهار کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش قدرت تولید برق آبی در کشور، تامین برق برای مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی استان همکاری مشترکین را می طلبد تا با تدابیر صورت گرفته شاهد کمترین قطعی در بخش خانگی باشیم.

 

میزان رواناب‌های استان 70 درصد کاهش دارد

خلجی افزود: تجهیزات نصب شده به منظور تولید برق آبی در کشور حدود یک هزار مگاوات است که با کاهش نزولات جوی استفاده از این نوع مولدها مقدور نیست و پیشنهاد شده که صنایع سنگین و شرک‌های صنعتی ایام تعطیل خود را به روزهای پیک مصرف تغییر دهند. 

معاون شرکت آب منطقه‌ای زنجان هم با اشاره به  تغییر نزولات جوی از شکل برف به باران در زنجان گفت: در حال حاضر میزان بارندگی ثبت شده در استان زنجان نسبت به سال گذشته ۶.۷ درصد مثبت است، ولی این میزان نسبت به میانگین بلند مدت دوره آماری بیش از ۲۸.۵ درصد منفی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ورودی آب سد‌های استان به طور میانگین ۴۵ درصد منفی است و میزان رواناب‌ها نیز بالای ۷۰ درصد کاهش دارند و با این که بارش‌ها تقریبا مشابه و حتی بیشتر از سال گذشته است اما وضعیت رواناب‌ها بدتر است.
مهدی نژاد افزود: شرکت آب منطقه‌ای زنجان در تلاش است با اتخاذ تدابیر لازم و بهره مندی از ظرفیت رسانه استانی جهت مدیریت بهینه مخازن سدها نسبت به مدیریت خروجی سدها با لحاظ حقابه‌ها و مصارف اولویت دار از جمله شرب، با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب استان تابستان امسال را با حداقل آسیب سپری کند.

 

فصل پیک بار مصرف انرژی برق از ۱۵ خرداد آغاز شده است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هم با تقدیر از رسانه استانی گفت: مشترکان برق  استان اگر به زیر الگوی مصرف برسند از بسته‌های تشویقی متنوعی بهره مند می‌شوند.

پیام جوادی یادآوری کرد: از ۱۵ خرداد فصل پیک بار مصرف انرژی برق در سطح کشور آغاز شده که با ورود بار سرمایشی مشترکان به شبکه برق، تا 15 شهریور ناترازی در مصرف و تولید ایجاد می‌شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور سال جاری ۳۰۰ کیلووات در ماه، سهم هر خانواده از برق است چنانچه مصرف مشترکان  کمتر از الگوی مصرف باشد بر اساس تعرفه ابلاغی در هر کیلووات کاهش مصرف 500 تومان جایزه خواهند داشت.
وی افزود: بخش اداری موظف است برابر مصوبات درساعات کاری 30 درصد و در ساعات غیرکاری 60 درصد مصرف برق خود را کاهش دهد که در غیر اینصورت با قطعی مواجه خواهد شد.
در ادامه این جلسه حاضرین پیشنهادات خود را در خصوص نهادینه شدن فرهنگ مصرف بهینه ارائه دادند.

انتهای پیام/2308

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان آب استان زنجان جایزه خوش حسابی جایزه برقی جایزه مصرف برق مصرف ا کاهش آب الگوی مصرف سدهای استان لطیفی جز قاسمی خلج منطقه ای زنجان استان زنجان رسانه استانی الگوی مصرف مصرف انرژی برق استان صرفه جویی آب و برق پیک بار شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۵۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟

ایتنا - چه در حال وزن کم کردن به کمک داروهای جدید باشید، چه برای لاغری سراغ جراحی رفته‌اید یا اینکه برای کاهش وزن، کالری مصرفی را کاهش و ورزش روزانه را افزایش داده‌ باشید، حتما مقطعی را تجربه کرده‌اید که عدد روی ترازو هیچ تغییری نمی‌کند و پایین نمی‌آید و به مانع سخت «وزن ثابت» برخورد می‌کنید.
در پژوهشی جدید، کوین هال، محقق موسسه ملی بهداشت که در اندازه‌گیری سوخت‌وساز و تغییر وزن تخصص دارد، به این موضوع پرداخت که روند کاهش وزن، با توجه به روشی که افراد انتخاب می‌کند، چه موقع متوقف می‌شود و وزن ثابت می‌ماند.

او با استفاده از داده‌های حاصل از کارآزمایی‌های بالینی باکیفیت درباره روش‌های مختلف کاهش وزن، برای تجزیه و تحلیل رفتار وزنی افراد در طول کاهش وزن مدل‌های ریاضی تهیه کرد تا متوجه شود که چرا روند کاهش وزن ثابت می‌ماند و بدون تغییر می‌شود.

به گزارش سی‌ا‌ن‌ان این گزارش روز دوشنبه در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد.

او به این نتیجه رسید یکی از دلایل تاثیر بیشتر جراحی معده و همچنین مصرف دارو‌هایی مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» بر کاهش وزن این است که در این روش‌ها زمان فرارسیدن نقطه ثابت ماندن وزن دو برابر می‌شود و آن‌ها در مقایسه با افرادی که کالری مصرفی‌شان را کاهش می‌دهند، مدت زمان طولانی‌تری وزن کم می‌کنند.

بدن با حفظ تعادل بین کالری‌‌های دریافتی و کالری‌ که می‌سوزانیم، وزن را تنظیم کند. هنگامی که کالری می‌سوزانید یا دریافت کالری را کاهش می‌دهید، بدن استفاده از ذخایر انرژی (کالری) را شروع می‌کند و اشتها فرمان می‌دهد که بیشترغذا بخوریم. 

طبق تحقیق هال، هرچه فرد بیشتر وزن از دست بدهد، اشتها قوی‌تر می‌شود، تا جایی که گاه این چنان زیاد می‌شود که ممکن است تمام تلاش‌هایی که برای کاهش وزن انجام داده‌اند، ناکام بماند یا به‌کل از بین برود.

این سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) برای اجداد شکارچی‌ ما ارزشمند بود اما برای انسان امروزی که به‌راحتی به غذاهای فوق‌فراوری‌شده با کالری زیاد دسترسی دارد، چیز خوبی نیست.

 

هال با استفاده از محدود‌کردن کالری به‌تنهایی، کاهش وزن مشاهده‌شده در «مطالعه کالری» را مدلسازی کرد. برای این کار، ۲۳۸ بزرگسال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه باید کالری مصرفی‌اش را به مدت دو سال ۲۵ درصد کم می‌کرد و یک گروه به غذا خوردن معمولش ادامه می‌داد. این مطالعه با حمایت سازمان ملی بهداشت و سلامت بریتانیا از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ انجام شد.

طبق این تحقیق، گروه بزرگسالانی که کالری مصرفی را کاهش داده بودند، حدود هفت کیلو وزن کم کردند و گروهی که به روال همیشگی غذا خوردند، حدود یک کیلو‌ وزن اضافه کردند. با وجود آنکه افراد شرکت‌کننده تلاششان را دو سال ادامه دادند، کاهش وزن‌ این افراد تقریبا پس از ۱۲ ماه ثابت شد، زیرا اشتهای آنان برای مقابله با آن افزایش یافت.

دکتر کریستوفر از مرکز تحقیقاتی استنفورد، در توجیه این سطح ثابت وزن می‌‌گوید، کاهش کالری دریافتی ابتدا به کاهش وزن کمک می‌کند، اما سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) بدن در ادامه مانع کاهش وزن می‌شود، زیرا بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و از نظر سوخت‌وساز کارآمدتر می‌شود. بر همین اساس همان میزان کالری کاهش‌یافته هم دیگر به کم‌ کردن وزن کمکی نمی‌کند و وزن همچنان در همان نقطه ثابت می‌ماند.

هال می‌‌گوید این مطالعه نشان می‌دهد که داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی یا مداخلاتی مانند جراحی کاهش وزن زمان رسیدن به «وزن ثابت» را طولانی‌تر کنند، اما نمی‌توانند به طور کامل مانع آن شوند و آن‌ها نیز با از دست دادن وزن بیشتر، با افزایش اشتها مواجه خواهند شد.

هال توصیه می‌کند هر روشی را که انتخاب می‌کنید باید بدانید که پایدار ماندن بر آن برای حفظ روند کاهش وزن ضروری است. بنابراین از خود بپرسید آیا می‌توانید آن را به مدت طولانی ادامه دهید یا خیر.

به گفته او، افرادی که در مسیر لاغر‌شدن به «وزن ثابت» می‌رسند، می‌توانند با بیشتر کم کردن کالری مصرفی یا اضافه‌ کردن ورزش از این مرحله بگذرند، اما باید بدانند که این روند تا آخر عمر باید ادامه داشته باشد و نوعی تغییر سبک زندگی به شمار می‌رود. در غیر این‌ صورت، فایده چندانی نخواهد داشت.  

دیگر خبرها

  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور