Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@21:20:35 GMT

ضرورت صیانت از سفره های آب زیرزمینی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۱۱۳۹

ضرورت صیانت از سفره های آب زیرزمینی

اسلام قدمی گفت: از این میزان بیش از  ۳۷میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی و ۲۱ میلیون متر مکعب از منابع آب سطحی باید صرفه جویی شود.

او می گوید: در صرفه جویی آب زیر زمینی شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی باید ۲۹ میلیون متر مکعب آب که ۱۵ میلیون متر مکعب از آن هم پوشانی بین این دو دستگاه بوده اقدام نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان، از منابع آب زیرزمینی ۷.۵ میلیون متر مکعب آب و فاضلاب استان باید در سازگاری با کم آبی در کهگیلویه و بویراحمد صرفه جویی کند.

قدمی گفت در همین راستا شهرداری های کهگیلویه و بویراحمد نیز باید یک میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کند.

او می گوید: در جهت صیانت از سفره های آب زیرزمینی باید به شکلی برنامه ریزی کنیم که از منابع آب سطحی به جای منابع زیرزمینی استفاده شود.

به گفته قدمی، در بخش منابع آب سطحی نیز ۲۱.۳ میلیون متر مکعب در کهگیلویه و بویراحمد باید صرفه جویی شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ای استان می گوید: ۲هزار و ۸۲۷ حلقه چاه مجاز در این استان وجود دارد که از این تعداد هزارو ۱۷۹حلقه چاه غیر مجاز است.

او گفت: سالانه به طور متوسط  بیش از  ۶۵ میلیون متر مکعب آب از این چاه های غیر مجاز  استان برداشت می شود.

به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان، بیش از یک میلیون متر مکعب  اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی در کهگیلویه و بویراحمد در پارسال انجام گرفت.

قدمی می گوید: بیش از  ۴۷۶ حلقه چاه غیر مجاز در مناطق مختلف کهگیلویه و بویر احمد تاکنون پر و مسلوب المنفعه شده است.

او با بیان اینکه از این تعداد چاه های غیرمجاز بیش از ۷۲ حلقه آز در پارسال  پر و مسلوب المنفعه شده، گفت: بیش از ۵۸۲ حلقه چاه مجاز و ۱۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در مناطق مختلف گچساران وجود دارد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان می گوید: ۱۴ حلقه چاه غیر مجاز  پارسال در گچساران پر و مسلوب المنفعه شده است.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد مساحت و جمعیت کشور در جنوب غربی ایران به علت برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد بیش از ۱۰ درصد از روان آب های کشور معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب آب را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد منابع آب زیرزمینی چاه غیر مجاز معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد میلیون متر مکعب آب حلقه چاه غیر آب زیرزمینی منابع آب صرفه جویی غیر مجاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۱۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • برگزاری اولین جلسه سازگاری با کم آبی در سال 1403
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان