Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خشکسالی‌های اخیر و کاهش میزان بارش‌ها باعث شده تا سفره‌های زیرزمین در استان بوشهر با کاهش جدی روبرو باشد و افت سریع سطح آب و شوری بیشتر آبخوان‌ها را شاهد باشیم.

علاوه بر کاهش میزان بارش‌ها، افزایش میزان برداشت از سفره‌های زیرزمینی باعث شده تا چالش‌های تأمین آب در استان جدی تر شود و در صورتی که برنامه‌ریزی و اقدام مناسبی انجام نشود، خسارت زیست محیطی برگشت ناپذیری را برای دراز مدت به وجود خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر سطح آب آبخوان‌های استان بوشهر

امید آزادی جو مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بررسی وضعیت تغییرات سطح آب آبخوان‌های استان بوشهر حاکی از آن است که سطح منابع آب زیرزمینی به صورت پیوسته و مستمر در حال پایین رفتن است.

وی اضافه کرد: میزان بارش‌های استان بوشهر طی دو سال اخیر کمتر از حد نرمال بوده و حدود ۷۵ درصد متوسط سالانه تحقق یافته است. به عبارتی متوسط بلند مدت بارش استان در ماه اردیبهشت ۲۴۶ میلیمتر بوده، اما این در حالیست که در سال آبی جاری تا پایان ماه مذکور، میزان بارش ۱۸۱ میلیمتر و سال قبل ۱۹۵ میلیمتر بوده است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر افزود: به موازات کاهش شدید بارش‌ها، حجم برداشت از آب زیرزمینی به واسطه افزایش سطوح زیرکشت، افزایش برداشت، انتقال آب و کف شکنی و دیگر تخلفات به شدت افزایش یافته و همگی سبب افت سریع سطح آب و شوری بیشتر آبخوان‌ها شده است.

کاهش حجم سفره‌ها

وی بیان کرد: با توجه به دلایل بیان شده، افت سطح آب زیرزمینی علی رغم فعالیت مستمر و گسترده شرکت آب منطقه‌ای در حال رقم خوردن است و آمارها نشان دهنده آن است که در صورت عدم فعالیت‌های حفاظتی و سازه‌ای، میزان کاهش حجم سفره‌ها با شدت و سرعت بیشتری به وقوع می‌پیوست.

آزادی‌جو خاطرنشان کرد: روند کاهشی سطح آبخوان‌های قابل بهره برداری استان بوشهر همانند آنچه در دو دهه گذشته رخ داده ادامه دارد و بیلان تمامی آبخوان‌های این استان منفی است. در طول ۸ ماه اخیر نیز همانند سال‌های قبل، در تمامی شهرستان‌های استان شاهد روند افت سطح آب زیرزمینی هستیم.

افت آب زیرزمینی دشت‌ها

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر افزود: متوسط افت آب زیرزمینی دشت‌های شهرستان دشتستان مثل پشت پر، خون، فاریاب، بوشکان و دهرود – تنگ ارم حدود ۰.۵ متر بوده است. این رقم در شهرستان تنگستان و در دشت اهرم در حدود ۳۰ سانتیمتر است.

وی افزود: بیشترین افت در بازه زمانی اعلام شده، به ترتیب در آبخوان‌های دشت پلنگ و لاور به میزان ۱.۳ و ۱.۱۴ متر بوده است. دشت‌های شهرستان دیر و کنگان نیز افتی بین ۵۰ تا ۷۵ سانتیمتر تجربه کرده اند و در اردیبهشت ماه نیز آبخوان‌های شهرستان جم به میزان ۳۲ سانتیمتر کاهش را نشان می‌دهد.

آزادی‌جو بیان کرد: طی همین دوره میانگین افت برای همه آبخوان‌های شور و شیرین استان، ۱۰ سانتیمتر افت اندازه گیری شده است و این در حالی است که ماه‌های پرتنش تابستان در پیش است و برداشت آب زیرزمینی و تولید محصولات کشاورزی بدون توجه به ظرفیت و پتانسیل ذخیره آبی زیرزمینی استان در حال افزایش و استمرار است.

ظرفیت آب‌های زیرزمینی محدود است

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر تصریح کرد: ادامه این روند نه تنها می‌تواند جبران کسری مخزن آبخوان‌ها را غیرممکن کند، بلکه خسارت زیست محیطی برگشت ناپذیری را برای دراز مدت به وجود خواهد آورد.

وی خاطرنشان کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که ظرفیت آب‌های زیرزمینی استان به شدت محدود است و باید کنترل سطح زیرکشت و عدم توسعه زمین‌های زراعی و باغی، کاشت محصولات کم آب بر و استراتژیک، کشت‌های گلخانه‌ای، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌ها و کنترل تخلفات برداشت آب به نسبت ظرفیت طبیعی آبخوان در دستورکار تمامی ارکان شورای حفاظت منابع آب استان قرار گیرد تا روند افت سالانه سطح آب کاهش یافته و به تبع آن بیلان دشت‌ها به سمت مثبت شدن میل کند.

کد خبر 5528225

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر شرکت آب منطقه ای استان بوشهر آب زیرزمینی بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه زلزله هرمزگان کنکور مشهد خراسان رضوی ویروس کرونا زمین لرزه کنکور سراسری ایلام اردبیل آمار کرونا سنندج استان بوشهر آب زیرزمینی میزان بارش آبخوان ها بارش ها سفره ها سطح آب دشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • پرداخت معوقات کارگران در سیستان و بلوچستان به سه ماه کاهش پیدا کرده است
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • رتبه دوم تردد بین استانی به بوشهر رسید
  • ترددهای بین استانی در بوشهر ۲۵ درصد افزایش یافت
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • افزایش ۳۴ درصدی تخلیه و بارگیری کالا‌های غیرنفتی در بنادر استان بوشهر
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور